TIEDOTE
corona

TIEDOTE

KORONA CONVID -19 PANDEMIA

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama COVID-19 -tartuntatautiepidemia. Epidemioita on puhjennut laajalti ympäri maailmaa ja Eurooppaa. Riski tartunnan saamiselle on kohonnut koko Suomessa. Suomen hallitus on todennut yhdessä tasavallan presidentin kanssa, että Suomessa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Hallituksen linjaamat toimenpiteet saatetaan voimaan tartuntatautilain, valmiuslain, sekä muun lainsäädännön mukaisesti. Muun muassa kouluja, oppilaitoksia ja yliopistoja on suljettu, julkisia kokoontumisia, liikkumista ja vierailuja terveydenhuollon yksiköihin rajoitetaan, sosiaali- ja terveydenhuollon kapasiteettia lisätään ja rajaliikennettä rajoitetaan. Toimilla pyritään hidastamaan epidemian etenemistä, jotta terveydenhuolto pystyy huolehtimaan sairastuneista. Linjaukset ovat voimassa 13.5.2020 saakka.

Olemme Savas-Säätiössä ottaneet käyttöön uusia toimintatapoja asiakkaidemme, heidän läheistensä, työntekijöidemme ja heidän perheidensä terveydentilan turvaamiseksi.  Seuraamme koko ajan tilanteen kehittymistä, ja muutamme tarvittaessa toimintatapoja tilanteen edellyttämällä tavalla.

Ohjeistamme henkilökuntaamme jatkuvasti päivittyvillä toimintaohjeilla ja olemme ottaneet yksiköissämme käyttöön tehostetut hygieniakäytännöt mm. käsihygienian, siivouksen, pyykinpesun ja  puhtaanapidon osalta.  

MUUTTUNEET KÄYTÄNNÖT TOIMINTAKESKUKSISSAMME
Olemme sulkeneet kaikki toimintakeskuksemme, ja emme tarjoa muutakaan ryhmämuotoista toimintaa palveluissamme.

MUUTOKSIA PALVELUKOTIEMME TOIMINNASSA
Koska useat palvelukotiemme asukkaat kuuluvat koronan suhteen riskiryhmään, valtakunnallisen linjauksen mukaisesti ulkopuolisten vierailut palvelukoteihimme on toistaiseksi kielletty. Tämä koskee kaikkia palvelukodin ulkopuolisia henkilöitä, kuten asukkaiden läheisiä, terapeutteja, henkilökohtaisia avustajia ja muita vastaavia henkilöitä. Asiakkaan tulkin käynnit yksikössä on mahdollista vain siinä tilanteessa, kun asiakas ei millään muulla tavalla saa itseään ymmärretyksi, eikä tule näin ollen toimeen ilman tulkkausta, eikä etätulkkaus ole mahdollista. Huolto- ja remonttifirmojen käynnit yksikköön rajataan vain ns. pakkotilanteisiin, esim. vesivahinko. Ruokatoimitukset yksikköön tapahtuvat yksikön ulko-oven ulkopuolelle.

Lähtökohta tartuntariskin minimoimiseksi on, että kaikenlainen liike palvelukodista ulos- ja sisäänpäin on minimissään. Asiakkaiden kotilomia tulee harkita erittäin kriittisesti ja niistä tulisi pidättäytyä. Kotilomissa on kohonnut riski tartuntojen kulkeutumiseen palvelukotiin.

Intervallijaksojen osalta toteutamme vain asiakkaan kotikunnan määrittelemät välttämättömät jaksot. Asiakkaan tulee olla oireeton jaksolle tullessaan.

TUPA ASUMISEN PALVELUT
Omissa yksittäisissä asunnoissaan asuvien asukkaiden palvelut toteutamme tällä hetkellä normaalisti.

SAVAS-SÄÄTIÖN TOIMISTO SIIRTYNYT ETÄTYÖHÖN
Savas-Säätiön hallinto sekä toimisto- ja hanketyöntekijät tekevät etätyötä toistaiseksi. Henkilökuntamme tavoittaa sekä puhelimitse että sähköpostilla.

 

Takaisin edelliselle sivulle

Kuvagalleria

Ota yhteyttä

×

Anna palautetta

×