Video
Asuminen
Asuminen

Hyvää asumista ja elämää!
Asukkaamme ovat oman elämänsä asiantuntijoita ja päämiehiä, kukin omien vahvuuksiensa ja voimavarojensa mukaan. Huolehdimme jokaisen asukkaamme yksilöllisistä tarpeista tavoitteenamme tavallinen, sujuva arki.

Savas-Säätiö tarjoaa asumispalveluita kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille, mielenterveyskuntoutujille ja muille tukea tarvitseville henkilöille.

Säätiön palvelukodit ovat turvallisia ja kodikkaita yhteisöjä, joissa jokaisella asukkaalla on oma yksityinen asunto. Osa palvelukodeista tarjoaa myös tilapäisasumispaikkoja. Tilapäisasumisen palveluiden avulla mahdollistetaan itsenäisen elämän harjoittelu kotona asuville kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille sekä tuetaan perheiden ja omaishoitajien jaksamista. Lisäksi säätiö vuokraa erityisryhmille tarkoitettuja tukiasuntoja henkilöille, jotka haluavat asua itsenäisesti, mutta tarvitsevat asumisessaan ohjausta ja muuta tukea.

Palvelukodit
Asuminen
 • Palvelukodit

  Palvelukotimme ovat turvallisia ja kodikkaita yhteisöjä, joissa jokaisella asukkaalla on oma yksityinen asunto.

  Palvelukodin asukas elää kansalaisena muiden joukossa päättäen itse omista asioistaan ja kantaen myös kykyjensä mukaisen vastuun omista ratkaisuistaan. Asuminen palvelukodissa perustuu vuokrasuhteeseen.
   
  Pääosassa Savas-Säätiön palvelukodeista asiakkaalla on mahdollisuus saada ympärivuorokautista tukea. Tukipalvelujen ansiosta palvelukodit mahdollistavat yhteisöllisyyden tukeman itsenäisen asumisen runsaastikin tukea tarvitseville kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille, osa myös mielenterveyskuntoutujille. Asumista tukevien palvelujen sisällölle on ominaista asumiseen ja asukkaan muun elämän hallintaan läheisesti kytkeytyvä ohjaus, avustaminen ja muu tuki. Arjenhallintaa tukeva päivä- ja vapaa-ajantoiminta on osa tätä palvelukokonaisuutta.
   
  Osa palvelukodeista tarjoaa myös tilapäisasumispaikkoja kotona asuville kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille.
   

  Hakulomake Lataa esite

Palvelukodit kartalla
Iisalmi
Kerimäki
Kiuruvesi
Kuopio
Mikkeli
Mäntyharju
Pieksämäki
Varkaus
Map
Vapaat asunnot Katso kaikki vapaat asunnot tästä
arrow
Autismiasuminen
Asuminen
 • Autismiasuminen

  Laadukas autismityö asiakkaan arjen tukena.

  Osa Savas-Säätiön palvelukodeista tarjoaa palveluasumista autistisille henkilöille. Autistisille henkilöille tarkoitetussa palveluasumisessa huomioidaan autististen henkilöiden erityistarpeet ja -piirteet mm. arjen ja ympäristön strukturoinnilla sekä AAC-menetelmillä. Autismikuntoutuksessa autismin kirjon henkilö saa tukea arjen taitojen harjoitteluun.

  Palveluasumista autistisille henkilöille tarjoaa seuraavat palvelukodit:

  IISALMESSA:
  Haipakka-asunnot (kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille)

  KUOPIOSSA:
  Louhumäen palvelukoti  (kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille)
  Savolanniemen palvelukoti  (kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille)

  MIKKELISSÄ:
  Oksakujan palvelukoti  (kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille)

   Lataa esite

Tilapäisasuminen
Asuminen
 • Tilapäisasuminen

  Tilapäisasumisen palveluiden avulla mahdollistetaan itsenäisen elämän harjoittelu.

  Osa Savas-Säätiön palvelukodeista tarjoaa tilapäisasumispaikkoja kotona asuville kehitysvammaisille ja autistisille aikuisille, nuorille ja lapsille. Tilapäisasumisen palveluiden avulla mahdollistetaan itsenäisen elämän harjoittelu kotona asuville kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille sekä tuetaan perheiden ja omaishoitajien jaksamista. 

  Tilapäisasumiseen varatuista asuinhuoneistoista vapaita jaksoja voi tiedustella suoraan seuraavista palvelukodeista:

  KUOPIOSSA:
  Louhumäen palvelukoti (kehitysvammaisille henkilöille)

  MIKKELISSÄ:
  Oksakujan palvelukoti (kehitysvammaisille ja autistisille henkilöille)

  MÄNTYHARJUSSA:
  Lehtolan palvelukoti (kehitysvammaisille henkilöille)

  VARKAUDESSA:
  Kuparisepän palvelukoti (kehitysvammaisille henkilöille)
   

Kotiin annettavat palvelut
Asuminen
 • Kotiin annettavat palvelut

  Tukea omaan kotiin TUPA-palveluista.

  Savas-Säätiö tuottaa asumisen tuki- ja ohjauspalveluja (TUPA-palvelut) omissa asunnoissaan asuville lievästi tai keskivaikeasti kehitysvammaisille henkilöille. Tukea tarjotaan asiakkaan omaan kotiin hänen yksilöllisten tarpeidensa mukaan elämän eri osa-alueilla. Asumisen tuki- ja ohjauspalvelut saatavissa seuraavilla paikkakunnilla: Mikkeli, Iisalmi, Pieksämäki ja Savonlinna.

  Omavalvontasuunnitelma/TUPA-palvelut, Mikkeli

  Lataa esite

  Lue lisää...

Lisätiedot/tiedustelut

Tukiasunnot
Asuminen
 • Tukiasunnot

  Omatoimisempaa asumista tukiasunnossa

  Tukiasuminen on kuntouttava, omatoimista suoriutumista tukeva asumismuoto ihmisille, jotka tarvitsevat tukea pystyäkseen asumaan itsenäisesti. (Sosiaaliturvan sanasto 2002)

  Asuminen Savas-Säätiön tukiasunnossa perustuu vuokrasuhteeseen. Säätiön tukiasunnot on tarkoitettu henkilöille, jotka kykenevät palvelukotiasumista omatoimisempaan asumiseen, mutta tarvitsevat kuitenkin asumisessaan ohjausta ja muuta tukea. Asunnon saannin ehtona on, että asukkaan kotikunta on sitoutunut järjestämään asukkaan asumisessa tarvitsemat tukipalvelut.

  Katso lisää tietoa tukiasumisen esitteestä.

  Katso vapaat asunnot täältä

  Hakulomake Lataa esite

Lisätiedot/tiedustelut

Ota yhteyttä

×

Anna palautetta

×